Home
Ruud van den Boogaard
Ad van Meurs

JW Roy
Mathijs Leeuwis
Jankobus Seunnenga
André van den Boogaart
Shannon Lyon

Signe Tollefsen

Mira

Yevgueni trio

Brons

Arthur Ebeling

Jan de Bruin

Brock & The Brockettes

Esther Groenenberg
Renee van Bavel
Scarlet Mae
Tigre Blanco

 

Ad van Meurs

Ad van Meurs aka The Watchman & Friends New album : Over the Top ( uitgebracht op Continental Record services ) De uit Eindhoven afkomstige Ad van Meurs mag zich de éminence grise van de Nederlandse folk en blues noemen. Hij is inmiddels aan zijn 15 album toe en maakt en maakte deel uit van bijzonder projecten zoals NO Blues, The Folk Survival Club, The Watchman en meer. Hij tourde en tourt het hele jaar door over de gehele wereld. Daarnaast is hij initiator van vele mooie cultuurprojecten. o.a. Films, muziek, columns en verzorgt hij de bij muziekliefhebbers zeer gewaardeerde maandagavond programmering van Mr Frits in het Muziekgebouw Eindhoven.

ad van meursTijdens de tour die hij deze zomer gaat doen verenigt hij delen van al die projecten tot een grote blues en folk meltingpot met hemzelf als dirigerend middelpunt. Een muzikaal, origineel een feestelijk concert. Ad van Meurs aka The Watchman laat zich op het podium begeleiden door een keur van Nederlandse ( en Vlaamse ) musici die er mede borg voor staan dat ieder concert een muzikaal feest wordt, waarbij een ongekende variatie aan stijlen ten gehore wordt gebracht: van het ingetogen “Over the Top”van zijn gelijknamige nieuwe album tot het de uitbundige latin swing van “The Blue Zone Tune “of het rockende “Laundry Days “.

Ad van Meurs speelt een unieke rol in de ontwikkeling van het singer songwriter en American folk& blues genre in Nederland. Zelf een begenadigd songwriter/ gitarist trok hij vanaf 1991 jaarlijks naar de USA om zich verder in dit genre te ontwikkelen en een uniek netwerk op te bouwen van internationaal bekende artiesten die hij nu bijna 20 jaar op diverse podia ( waaronder Het Muziekgebouw in Eindhoven ) aan het publiek presenteert.

Zelf heeft hij in middels meer dan 12 ( internationaal uitgebrachte )albums op zijn naam staan,oa geproduceerd door Joe Boyd( bekend van oa R.E.M en Fairport Convention ) en “Cowboy” Jack Clement ( U2, Elvis Presley, Johnny Cash). In 2009 maakte hij samen met filmmaker Dre Didderiens een film, opgenomen in de zuidelijke staten van de USA “Searching for the Heart of the Heartlands “, een muzikaal reisverhaal met bijzondere persoonlijke portretten van oa Jack Clement , Mike West en David Munyon. Daarnaast schreef hij songs voor het folkproject The Folksurvival club en de zeer succesvolle wereldmuziek groep No Blues ,waar hij zelf ook deel van uitmaakt.

Op zijn laatste album zijn naast zijn vaste begeleiders : zangeressen Ankie Keultjes en Marjan Cornille , drummer Sjoerd van Bommel ( Bots, Frederique Spigt e.v.a.) , bassist Theo Wijdeven en gitarist Stephan Jankowski ( Rosa King , Sister Sledge) ook de virtuoze Belgische accordeoniste Sophie Cavez te horen en saxofonist Jos Beeren (Metropool orkest ) , kortom een avond met The Watchman & Friends is een muzikale belevenis, een reis langs Folk, Blues, Latin swing ,af en toe een knipoog naar jazz en dit alles gebaseerd op het unieke songmateriaal van Ad van Meurs.

entree 15 euro
garantie 300