Home
Ruud van den Boogaard
Ad van Meurs

JW Roy
Mathijs Leeuwis
Jankobus Seunnenga
André van den Boogaart
Shannon Lyon

Signe Tollefsen

Mira

Yevgueni trio

Brons

Arthur Ebeling

Jan de Bruin

Brock & The Brockettes

Esther Groenenberg
Renee van Bavel
Scarlet Mae
Tigre Blanco

 

Esther Groenenberg

Wellicht kent u zangeres/liedjesschrijver Esther Groenenberg van haar verrassende YouTube-hit Oh Meisje, een vrolijke, maar desondanks gemeende persoonlijke aanklacht tegen het huidige schoonheidsideaal. De opvallende clip, waarin ze vrouwen aanspoort te genieten van het leven en niet te zeuren over elke rimpel of vetrol, werd door maar liefst ruim één miljoen mensen bekeken.

esther groenenbergZe was al te zien bij Mooi! Weer de Leeuw, maar na haar indrukwekkende optreden bij De Wereld Draait Door is het hard gegaan met Esther Groenenberg. ‘Ik wil heel graag een CD maken, want ik heb nog veel meer liedjes!’ liet ze zich tegen DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk ontvallen. De volgende dag was haar platencontract een feit. Wat goed is, komt snel, en blijft naar nu blijkt.

In 2010 verscheen haar debuutalbum ‘Slingers en ballonnen’. Slingers en Ballonnen en vertelt over het grote, maar vooral het kleine geluk en het zo veel mogelijk vieren van het leven; Hoewel Esther zeker oog heeft voor de minder zonnige kanten van het leven van alledag, is na elk lied haar glas toch weer halfvol. Esther Groenenberg’s teksten en liedjes zijn fris & relativerend, raak & vrolijk, maar soms ook verrassend ontroerend & gevoelig. De muziek balanceert op het randje van pop en kleinkunst.
Momenteel wordt gewerkt aan het tweede album van Esther, waarvan de titel nog onbekend is. Het album zal in het najaar van 2011 uitkomen. Esther staat op het podium met een vierkoppige band. Deze vier fantastische muzikanten, Esther’s heldere, spatzuivere zang en energieke podiumverschijning maken dat het publiek niet anders kan dan meegaan in haar wereld.

Fret: ‘Dit nieuwe talent blinkt uit in jazzy luisterliedjes..[...] zeer overtuigend!’ De Stentor: ‘Groenenberg beweegt zich op natuurlijke wijze op het podium, van vleugel naar microfoon of traporgeltje en terug. Nervositeit? Niets van te merken. (….) Haar sprankelende persoonlijkheid bewijst haar diensten bij het oproepen van de gunfactor’

entree 15 euro
garantie 300 euro