Jan Groenteman

Jan Groenteman

MAG HET WAT ZACHTER
Pianoconcert

In een wereld die bol staat van tegenstellingen en waar de hardste schreeuwers vaak de meeste aandacht krijgen neemt pianist Jan Groenteman je mee naar een plek waar je mag zwijgen, waar je geen mening hoeft te hebben en waar je niet hoeft te racen naar je volgende afspraak.

Jan speelt muziek van zijn instrumentale solo-piano album Mag Het Wat Zachter. Een mix van poppy, jazzy en klassieke muziek. Van minimalistisch naar romantisch en van uitbundig naar introvert.
Hij vroeg verschillende kunstenaars zich te laten inspireren door de muziek en de titel Mag het wat zachter.
Onder anderen Alex Klaasen, Ilse Warringa, Aaf Brandt Corstius, Wouter de Jong en Elfie Tromp hebben een tekstbijdrage geleverd.
Muziek, tekst en animaties brengen de toeschouwer in een aangename staat van wegdromen, van in en
uitzoomen. Om de zaal ietsje zachter te verlaten.

Jan Groenteman is een veelgevraagd liedschrijver en pianist. Hij schreef liedjes voor o.a. Alex Klaasen, Henry van Loon, Paul de Leeuw, Glennis Grace en Do. Maar ook voor musicals (M-lab, Pieter Kramer), televisieprogramma’s (Het Klokhuis), en jeugdtheater (Het Concertgebouw, Theater Sonnevanck).
Met zijn 40ste verjaardag in zicht besloot hij dat het tijd was iets te maken zonder deadline. Terug naar waar het allemaal begon: in zijn eentje achter de piano. Hij huurde de mooiste studio van Amsterdam waar hij zijn eerste eigen album opnam. Nu is het tijd die muziek de wereld in te slingeren. De eerste releases zijn op Spotify inmiddels al goed voor meer dan 100.000 streams.

Vandaag trekken we ten strijde
We verlaten ons fort van dekens
Onze schuilkelders van dons
We staan nog niet buiten of de twijfel slaat toe
Maar we jagen haar niet weg
De twijfel mag voorop
(Eva Gouda)

Boeker Kees Spruit
E-mail Info@monkeyman.nl

Album op spotify