Home
Ruud van den Boogaard
Ad van Meurs

JW Roy
Mathijs Leeuwis
Jankobus Seunnenga
André van den Boogaart
Shannon Lyon

Signe Tollefsen

Mira

Yevgueni trio

Brons

Arthur Ebeling

Jan de Bruin

Brock & The Brockettes

Esther Groenenberg
Renee van Bavel
Scarlet Mae
Tigre Blanco

 

Jankobus Seunnenga

seunnenga

Deze Friese oerpunker, die in 2012 het ‘Dreents Liedtiesfestival’ won, verwierf landelijke bekendheid met de band Kobus gaat naar Appelscha, door muziekkrant OOR betiteld als de beste punkband die Nederland ooit heeft gehad en het A.D.H.D.-country- & folkduo Pigmeat.

Zijn laatste solo-cd ‘Jantje huilt, Jantje lacht’ werd door het Friesch Dagblad omschreven als ‘Een schizofrene verzameling van een taalvirtuoos. Seunnenga blijft onnavolgbaar stuiteren tussen ernst en luim’.

Het Dagblad van het Noorden schreef: ‘In Seunnenga valt een Drs. P.- achtige klasse te ontwaren, gebaseerd op een droogkomische presentatie van ontroerend-absurdistische liedjes’. Optredens van de Friese dichter, muzikant en tekstschrijver Jankobus Seunnenga lijken sober van opzet: drie gitaren, een keur aan luisterliedjes met mooie, grappige en ontroerende anekdotes.

Zijn achtergrond is echter allerminst sober en dat is te merken aan zijn podiumverschijning. Ontrafeld van alle overbodige ballast gaat deze voormalige punker voor literaire en menselijke verdieping… op zijn onnavolgbare manier!

Seunnenga is een woordkunstenaar, daar laat dit album geen onduidelijkheid over bestaan. In liedjes als Verloren Vergezicht, Ik Schep Netjes en Malligheid Zonder Bodem steekt hij zelfs Drs. P naar de kroon. Seunnenga is ook in staat te ontroeren, zeker als hij zingt over de meisjes uit lang vervlogen dagen. Dan is zelfs ieder gitaarakkoord raak. Maar vervolgens weet de Leeuwarder met absurde en knotsgekke liedjes alles weer te relativeren.

Huilen en lachen dus met deze plaat. Precies zoals de titel zegt (Revolver’s Lust for Life, juli/aug.).