Home
Ruud van den Boogaard
Ad van Meurs

JW Roy
Mathijs Leeuwis
Jankobus Seunnenga
André van den Boogaart
Shannon Lyon

Signe Tollefsen

Mira

Yevgueni trio

Brons

Arthur Ebeling

Jan de Bruin

Brock & The Brockettes

Esther Groenenberg
Renee van Bavel
Scarlet Mae
Tigre Blanco

 

Renee van Bavel
Haar stem schuurt en streelt, haar muziek is sfeervolle rootsrock, haar teksten dicht op je huid; over verlangen, zaken van het hart en datgene wat ze om zich heen ziet. Dit in de Nederlandse taal, “hoekig en bonkig net zoals wij allemaal soms zijn, zoals ik zelf kan zijn”.


Renee Van Bavel is al jaren een vertrouwd gezicht in de theaters, poppodia en festivals in Nederland en sinds 2009 ook in België. Zo speelde ze oa op Festival de Parade, De Gentse Feesten, Paradiso, de AB, de Kleine Komedie en was ze op de afgelopen editie van de Nekka Nacht te gast bij Thé Lau en The Scène in het Sportpaleis In Antwerpen.

Op 14 maart presenteert Renee Van Bavel samen met haar Vlaamse band haar nieuwe CD in het Felix pakhuis in Antwerpen.

Dit nieuwe album heeft ze in eigen beheer gemaakt. “Ik wilde onbegrensd en ongepolijst mijn eigen geluid laten horen. Na het uitkomen van mijn eerste plaat in februari 2009 was ik toe aan ontwikkeling en verdieping. Ik ben met andere muzikanten gaan spelen en schrijven. Daarnaast heb ik alleen geschreven en ben ik voor deze CD in de studio ook op de producers stoel gaan zitten.” Mijn verblijf en tournee in België van de laatste tijd hebben me zeker beïnvloed. In Nederland kan het mij soms te opgepoetst en geregeld zijn. Die perfectie vind ik niet zo interessant geef mij maar rafels en scheuren; het ongepolijste; van mij mag een Hammond orgel kraken en grommen en dat hoor je dan ook terug op de plaat.”

Renee koos voor dit album voor de Vlaamse muzikanten die eerder ook werkten met Stef Bos, Frank Boeijen en K’s Choice: op gitaar René Van Mierlo, op bas Roberto Mercurio, op drums Martin De Wagter en op toetsen Steven Cornillie. Een van de hoogtepunten van de plaat is het duet van haar hand Vanavond samen met Thé Lau.

Naar aanleiding van haar nieuwe CD gaat Renee op tour. Dit met haar complete Vlaamse band, of in ingetogen bezetting met haar gitarist René van Mierlo en haarzelf aan de vleugel.

Thé Lau: ” Dat Renee Van Bavel een groot talent is, daarover is bij mij geen twijfel. Ze schitterde in het Sportpaleis van Antwerpen tijdens de Nekka nacht, waar ik eregast was. We gaan er nog veel van horen.”

Stef Bos: “Renee Van Bavel heeft een stem die veel kan vertellen, Heeft een pen die kan schrijven. En heeft een paar muzikanten om zich heen verzameld die niet alleen kunnen spelen maar vooral ook kunnen luisteren. Dat resulteert in een cd die transparant is met het Eiland-nummer voor mij als hoogtepunt.”

Leo Blokhuis : “Renee Van Bavel is zo’n zeldzaam eigenzinnig talent dat geheel in eigen muzikale universum langzaam maar ook gestaag werkt aan haar eigen artistieke weg. De belofte is er al jaren, de te weinig mensen die haar op het podium aan het werk zagen weten het al lang, maar met haar titelloze album geeft ze voor iedereen die het horen wil een overrompelend visitekaartje af. Fijne rootsy band, goudeerlijke teksten, sterke liedjes overtuigend gebracht. Ik kan referenties zoeken, ik kan dit proberen te vergelijken met anderen, maar het liefst luister ik gewoon naar Renee Van Bavel. Wat een goed gelukte plaat is dit zeg!”