Home
Ruud van den Boogaard
Ad van Meurs

JW Roy
Mathijs Leeuwis
Jankobus Seunnenga
André van den Boogaart
Shannon Lyon

Signe Tollefsen

Mira

Yevgueni trio

Brons

Arthur Ebeling

Jan de Bruin

Brock & The Brockettes

Esther Groenenberg
Renee van Bavel
Scarlet Mae
Tigre Blanco

 

Scarlet Mae

Scarlet Mae is de band rondom zangeres, pianist en songwriter Marije van Rijn. Ze schrijft poëtische liedjes op het snijvlak van pop, jazz en folk. Live speelt ze in kleine bezetting met contrabas, gitaar en drums en regelmatig ook begeleid door strijkkwartet. Haar nieuwe album presenteerde zij in een uitverkocht Bird (Rotterdam) en Paradiso (Amsterdam, januari 2014) en was wekenlang meest beluisterde cd op de 3VOOR12 luisterpaal.

scarlet mae

Door middel van crowdfunding verwierf Scarlet Mae budget voor het opnemen van haar CD. Daarvoor werkte Marije samen met jazzpianist Daan Herweg (o.a. Caro Emerald) en gitarist Paul Willemsen (o.a. Kris Berry, Beans and Fatback), die het album tevens produceerde.

Scarlet Mae was al live te zien tijdens Eurosonic/Noorderslag, North Sea Jazz Round Town en vele jazzfestivals. Tevens was de band support voor Jonny Lang, waar de band schitterde in de grote zaal van Paradiso in Amsterdam. De muziek wordt veelvuldig gedraaid op stations als Radio 1, Radio 2 en Radio 6. De showcase op Eurosonic resulteerde onder meer in een tournee die in mei plaatsvond in Groot Brittannië. Hoogtepunt was een concert op het grote showcase festival The Great Escape in Brighton.

Recensies:

HEAVEN: "Als sterkste troef haar pure stem
"http://www.popmagazineheaven.nl/scarlet-mae-lichtvoetige-jazzy-pop

OOR: "Vrolijk, inventief en supermuzikaal"
http://scarletmae.com/oor%20recensie%20scarlet%20mae.jpg

NADELUNCH: "Jazzy popliedjes met diepgang"http://www.nadelunch.com/cultuur/beluisterd/scarlet-mae-vrolijke-jazzy-popliedjes-met-diepgang/

POPUNIE over cd release concert: "Topmuzikanten, ook solo zwaar overtuigend"http://www.popunie.nl/2013/liverecensie-scarlet-mae-in-bird/

Krenten uit de pop: "Tijdloze singer-songwriter muziek"
http://www.dekrentenuitdepop.blogspot.nl/2013/12/scarlet-mae-scarlet-mae.html