Home
Ruud van den Boogaard
Ad van Meurs

JW Roy
Mathijs Leeuwis
Jankobus Seunnenga
André van den Boogaart
Shannon Lyon

Signe Tollefsen

Mira

Yevgueni trio

Brons

Arthur Ebeling

Jan de Bruin

Brock & The Brockettes

Esther Groenenberg
Renee van Bavel
Scarlet Mae
Tigre Blanco

 

Tigre Blanco

Tigre Blanco maakt broeierige songs, waarin flamenco, americana, filmmuziek, en soul een verbond aangaan. Muziek die klinkt als de soundtrack van een nieuwe ‘paella-western’ van Tarantino: duistere gypsy soul met een rauwe twist.

tigre blanco

In de drie jaar die zijn verstreken sinds de oprichting in 2011 heeft Tigre Blanco al een aansprekend cv opgebouwd. Zo tourde het gezelschap in 2011 door het zuiden van Spanje en speelde het in 2012 samen met onder andere Peter Faber, Bertus Borgers en Theo Maassen en zeven voormalig dak- en thuislozen voor een uitverkocht Parktheater twee keer de voorstelling ‘Straatmonologen’. In september 2013 waren ze in het Parktheater acht dagen lang onderdeel van begeleidingsband ‘the Screaming Margaritas’ tijdens het spiegeltentprogramma Fest Bizarre, als onderdeel van het Best of the Fest international theatre festival waarin ze samenwerkten met diverse internationale circusartiesten.

Tigre Blanco was verder onder andere te zien tijdens de première-feesten van ‘Spiksplinter’ van cabaretier Hans Teeuwen en van de film ‘Doodslag’ met Theo Maassen. Ook heeft de band reeds vele zomerfestivals aangedaan, waaronder de Parade en Festival Boulevard en recent op Oerol als onderdeel van de autonome programmering van de Vijfpoort.

Dit najaar verscheen het 3e album “Light up the fire” dat door de band zelf werd opgenomen en geproduceerd. Het artwork is van Wyste Sterk die o.a. hoezen ontwierp voor bands als Triggerfinger.‘Je wordt zwetend wakker op de vieze lakens van een bed in een onbestemd motel. De TV staat aan, de ventilator is kapot. Je kijkt om je heen en ontwaart de contouren van een met drank en drugs overladen nacht. Op weg naar de badkamer om wat water te drinken, kom je erachter dat de hoer van vannacht je geweer en al je geld, dat je gewonnen had met poker, meegenomen heeft. Milde paniek. Je moet hier zo snel mogelijk weg, ongezien. Op naar het volgende gehucht, op zoek naar geld en geluk. Dat is ongeveer het verhaal van de muziek die het Eindhovense Tigre Blanco maakt. Die laveert mooi tussen roots, gypsy en soul. Cajon, bas, shakers en akoestische gitaren, meer hebben de Eindhovense gypsies niet nodig om de aandacht te trekken. Het imponerende stemgeluid van de frontman is daar ongetwijfeld debet aan. Hij dendert en gromt’
(Thijs Portz, VPRO)Meer media Quotes:

File Under:

‘De weemoedige klinkende Americana en het typische Calexico geluid zijn allang niet meer voorbehouden aan wat zweterige Amerikanen aan de Mexicaanse grens’

Kindamuzik:
‘Duisternis en tragisch onheil liggen constant op de loer met een knipoog naar de excentrieke types die een gemiddelde Tarantino rijk is. Je waant je voor even onmiskenbaar in de dorstige omgeving van een zweterige en rokerige duistere nachtclub. Ergens waar het zand de godganse dag heeft gebrand en de flessen whisky niet aan te slepen zijn’

VPRO3voor12:
‘Trieste Americana, flamenco, blues en het typische Calexico-geluid komen allemaal aan bod en tonen aan dat Tigre Blanco zijn klassiekers kent. En niet alleen kent, maar ook geheel eigen heeft weten te maken. Meeslepend, groots, onheilspellend. Het brengt het gevoel van zweet onder de brandende zon weer terug.

Festivalinfo:
‘Tigre Blanco maakt heerlijk duistere, zweterige americana. Je krijgt spontaan dorst als je deze western muziek aan het luisteren bent en ziet de eenzame vlaktes met her en der een dorpje met de onontbeerlijke saloon meteen voor je. Kwaliteit is iets wat genre overstijgend is en zo vormt ‘Light Up The Fire’ een album wat niet zou misstaan bij mensen die genieten van rustige filmmuziek. Je top tien van 2014 kan nog niet zijn vaste vorm aangenomen hebben als je dit album hebt overgeslagen’.